Siirry suoraan sisältöön

Kun asiakas haluaa videotuotannon, miten lähteä liikkeelle?

  Kysymys oli retorinen, ensimmäinen tehtävä on totta kai briiffin hankkiminen. Asiakkaan kanssa keskusteltaessa kirjataan ylös faktaa yrityksen historiasta, liikevaihdosta ja työntekijöiden määrästä, kilpailutilanteesta ja tähänastisesta markkinoinnista. Mutta ammattitaitoinen videotuottaja havainnoi muutakin. Ihminen viestii myös sanattomasti eleillä, ilmeillä ja äännähdyksillä tai sitten hän tulee sanoneeksi jotain, mitä ei itse osaa pitää edes asiaan kuuluvana seikkana ja projektin kannalta tärkeänä.

  Tärkeintä kaupallisen videotuotannon suunnittelussa on kuitenkin löytää asiakkaan bisneksestä se olennainen, juuri hänen liiketoimintansa kilpailijoista erottava ja selkeimmin sitä kuvaava piirre. Jokainen lienee katsonut videoita, joissa ”ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee sinua nopeasti, ystävällisesti ja edullisesti”. Usein tämä on tottakin, mutta ongelma on siinä, että mikään ei värähdä sisälläsi tuon kuullessasi.

  ”MAINOS- JA MARKKINAMIEHET TIETÄVÄT, ETTÄ JOPA 90 PROSENTTIA OSTOPÄÄTÖKSISTÄ TEHDÄÄN TUNTEELLA”

  – NEUROMARKKINOINNIN ASIANTUNTIJA, LAUREA AMMATTIKORKEAKOULUN YLIOPETTAJA JARMO HEINONEN

  Tuija Veirto
  https://esseepankki.
  proakatemia.fi/
  ostopaatos-on-aivokemiaa/

  Kun Lähettipalvelu Esaway ja Mia Linnansuu ilmoitti olevansa kiinnostunut videotuotannosta, palaveerattiin hyvässä, rennossa hengessä ja Mialta kuultiin tärkeitä avainsanoja, joiden perusteella oli mahdollista lähteä käsikirjoitusosuudelle. Mia kertoi Esawayn toteuttaneen monia poikkeuksellisia, erityistoimenpiteitä ja erityistä joustavuutta vaatineita lähettikeikkoja, joiden ansiosta jo toivonsa menettänyt asiakas oli saanut ongelmansa ratkaistua. Kaikkia näitä toimituksia eivät kankeammin toimivat, ”kasvottomat” kilpailijat olisi pystyneet toteuttamaan – jos olisivat halunneetkaan.

  Näillä eväillä videoZulle tulkitsi saamansa hyvän briiffin sekä käsikirjoitti ja lähti toteuttamaan videota ihmiskasvoisesta lähettipalvelusta, jolle ”jokainen kuljetus on arvokuljetus”.

  Videon voit katsoa täältä.

  Katso video